Saturday, 27 September 2014

Løpet som forsvant

Bilde fra 2012, fra arrangøren, tatt av Stian S Møller.

Den 9. september gikk motbakkeløpet Gaupekollen Opp av stabelen. Det er nå ca tre uker siden. Etter disse motbakkeløpene har det tidligere alltid kommet en liten reportasje. Enten på arrangørenes hjemmesider, eller på kondis.no. Denne gangen skjedde ikke det. I stedet ble det merkelig stille. Nesten som om arrangementet ikke hadde skjedd. Det var kun enkelte løpebloggere som skrev om motbakkeløpet, og forsåvidt også etterlyste resultater, bilder og informasjon fra arrangøren.

Resultatene ble heldigvis funnet på tidtagerens hjemmeside. Forholdsvis godt skjult for de fleste. Resultatene ble imidlertid aldri helt oppdaterte. Vinneren av løpet, en av Norges aller beste løpere, sprang nemlig for klubben "#NeiTilLisens" denne tirsdagen. En sak som man skulle tro at både arrangøren og Kondis ville skrive om. Men her måtte man tro igjen, for det skjedde aldri. Det var nok enkelte som var fornøyd med det.

"NOTEAM" eller "#NeiTilLisens", ikke helt det samme.

Løpssesongen 2014 er snart over. Det er ikke stort som tyder på at mosjonsskatten forsvinner. Selv har jeg uttalt at jeg ikke skulle løpe noen lisensløp i år. Det har vært enkelt. Men hva jeg gjør neste år vet jeg enda ikke. For å være helt ærlig er jeg litt lei av alle disse konkurransene, så kanskje det ikke blir så mange løp i 2015 uansett.

4 comments:

 1. Alle disse løpene baserer seg på at frivillige stiller opp og hjelper til. Etter hver sesong får hver medhjelper spørsmålet om de kan tenke seg å stille som arrangør nest år også. Og hvis det er nok medhjelpere som sier at de kan stille så fortsetter vi å arrengere MIM, SRM og øykarusell. Det skjer dog at folk blir syke, har for stort press på jobb og må jobbe overtid, at de brekker armer og bein og dermed ikke kan tralle utstyr, får akutt tannverk, har syke barn og ingen barnevakt.... og jeg kunne fortsatt langt inn i evigheten men jeg tror du skjønner hva jeg mener. Når slikt skjer så må andre steppe inn og det er ikke alltid at vi har nok vikarer å ringe - og det er ikke alltid folk kan steppe inn på kort varsel. I dette konkrete tilfellet var vi manko på arrangører og vi hadde vel verken fotograf(?) eller folk til å bære vann opp til mål. Og uten at jeg vet hvorfor dette løpet ikke ble dekket så kan jeg lett se for meg at det har falt i overkant mye arbeid på enkeltes skuldre og at man dermed har måttet gjøre noen prioriteringer..... og det er jo forsåvidt ikke slik at alle løp (skal) dekkes - det er bare det at vi har blitt veldig bortskjemte med at alle løpene i MIM og øyakarusellen har blitt dekket ;-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. MIM, Øyakarusellen og SRM er fantastiske arrangementer, arrangert på frivillig basis, av fantastiske personer. Vet ikke hvor mange ganger jeg har skrytt av disse løpene. Jeg ser også at enkelte personer får veldig mye å gjøre, og at tiden ikke strekker til for å lage reportasjer med bilder. Vi deltagere har nok blitt bortskjemte med disse arrangementene, det er jeg enig i. Men allikevel, som deltager i et løp så forventer jeg faktisk alltid en oppdatert resultatliste. I dette tilfellet hadde bare et innlegg på løpets hjemmeside, med et par linjer tekst, og de riktige, oppdaterte resultatene, gjort en stor forskjell.

   Delete
  2. Ja - enig i det siste! En linje med en lenke til resultatene hadde vært nok! Og det er også mulig å skrive en forklaring av typen "grunnet ditt eller datt så blir det altså ingen reportasje fra årets løp" - jeg tror 99% av løperene ville godtatt det uten problemer og forstått.

   Generelt sett er det veldig hyggelig å gi så mye som mulig tilbake til løperene som deltar på disse arrangmentene og det er uproblematisk å strekke seg litt ekstra for å få kunne avvikle disse løpene. Jeg har steppet inn som starter flere ganger og jeg har også flere ganger måttet dra med guttungen (noe som ikke forenkler situasjonen). Dette har likevel vært veldig enkelt for meg å gjøre nettopp fordi jeg vet at de som deltar setter pris på arrangemtet. Så hvis jeg ikke hadde følt denne gode atmosfæren, og ikke følt at deltakerene satte stor pris på jobben vi gjør, ja så hadde ikke min velvilje sittet like løst.... dette er sjarmen med de små og peronlige nonprofit løpene! ;-)

   Delete
  3. Jeg tror 100% av løperene hadde forstått en slik forklaring. Samtlige, så vidt jeg vet, kjenner godt til at disse arrangementene blir arrangert av ildsjeler, som bruker til tider en veldig stor del av sin fritid på dette. Nok en gang, takk til alle dere i SRM-gjengen. Og det er fortsatt ikke for sent å legge ut Gaupekollen Opp-resultatene på SRM sine sider. Jeg kan til og med gjøre det selv, om jeg får lov. Bare å spørre om hjelp.

   Delete

Allowed HTML tags:
<b>bold</b>
<strong>strong</strong>
<i>italics</i>
<em>emphasis</em>
<a href="">hyperlink</a>


Please, show the courtesy of identifying yourself when adding a comment. Anonymous comments will, most likely, be removed.