Monday, 5 May 2014

Schjong5er'n #NeiTilLisens

Race #8 2014 - 5km - 19:48 [SB] - Sunday 4th of May

#NeiTilLisens (src).

Søndag 4. mai var det endelig duket for Schjong5er'n, selveste protestløpet mot NFIF sin mosjonsskatt.

Idylliske omgivelser (src).

Med knallgod service fra SoulSport rakk vi også å trykke opp 15 knallgule #NeiTilLisens-protesttrøyer. Trøyene ble veldig godt mottatt, og lyste opp i den vakre Schjong5er-løypa. Det var også flere andre løpere som hadde ordnet egne #NeiTilLisens-trøyer.

Mye folk og god stemning (src).

Arrangementet var koselig, intimt og med flott atmosfære. Arrangørene var superhyggelige. Organiseringen smidig. Løypa variert, vakker og morsom. Premieutdelingen bra, og premiene flotte. Når også været var med oss kunne ikke ting bli bedre. Schjong5er'n er et perfekt bevis på at arrangører utenfor NFIF får til utrolige gode løp. Hele overskuddet går rett tilbake til lokalsamfunnet. Pengene går til vedlikehold av den fine stien hvor løypen gikk, og den lokale håndballklubben får resten.

Noen av løperene som vender ryggen til skatt på mosjonering (src).

Schjong5er'n er et eksempel på et arrangement som NFIF ønsker å stoppe. De vil heller at idrettsklubber tilknyttet Forbundet skal arrangere løp. Resultatet? Mer penger til Forbundet, mindre til lokalsamfunnet. Er det riktig? Nei! Er du imot denne lisensen så marker din motstand.

Noen tydeligere enn andre (src).

Alle mine innlegg i #NeiTilLisens-saken finner du her. For dem som ikke kjenner historien så eksploderte det hele når jeg skrev dette innlegget i oktober 2013. Noe som blant annet førte til sensur og flere fine karakteristikker av undertegnede.

Fokusert? Sliten? Eller bare irritert over skatt på mosjonering? (Foto: Espen Ringom / Kondis).

Heming Leira ble bedt om å fortelle litt om hvorfor vi protesterer:


Takk til arrangørene av Schjong5er'n for en minnerik søndag. Med dette løpet så har jeg allerede kommet opp i 8 lisensfrie konkurranser. Heldigvis er det veldig mange flere å velge i ukene og månedene som kommer. For selv har jeg ingen planer om å betale en eneste lisenskrone til Forbundet i år.

Links
| arrangementet | garmin connect | resultater | egne bilder | bilder fra kondis | bilder fra ringsport |

5 comments:

 1. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 2. Kjempefint løp. Tror vi fikk markert litt motstand mot lisensen. Takk for skjorta!
  Knut Ø

  ReplyDelete
  Replies
  1. Bare hyggelig, Knut. Ja, vi ble godt langt merke til i går. Kjekt arrangement. Drar gjerne tilbake dit.

   Delete
 3. Bra løp og bra initiativ av deg. Jeg stiller på flere protestløp!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Takk for det, Pål Simen. Hyggelig at du stilte og viste motstand. Og gratulerer med fin tid. Om jeg ikke så feil så vant du protestklassen med tiden 17:37. Sterkt!

   Delete

Allowed HTML tags:
<b>bold</b>
<strong>strong</strong>
<i>italics</i>
<em>emphasis</em>
<a href="">hyperlink</a>


Please, show the courtesy of identifying yourself when adding a comment. Anonymous comments will, most likely, be removed.