Tuesday, 23 April 2013

Brev til Norges friidrettsforbund


from:       Frode Klevstul
to:         friidrett@friidrett.no
date:       Tue, Apr 23, 2013 at 8:21 AM
subject:    Brev til Norges friidrettsforbund
mailed-by:  vxg.com


Hei.

Jeg var ute og løp i går, og har også tenkt til å delta i en løpskonkurranse i morgen. Uten tvil driver jeg altså med idrett på fritiden. Naiv som jeg har vært har jeg trodd jeg kunne drive med idrett fult og helt på egne premisser. Nå viser det jo at jeg har tatt helt feil, da dere har eierskap til slike aktiviteter i Norge:
"Vi mener at som idrettsforbund så har vi eierskap til det som foregår av idrett i Norge."
Kilde : http://www.nettavisen.no/nyheter/article3612356.ece.

Mitt spørsmål til dere er hvordan jeg lovlig skal kunne drive med løping, og annen idrett for den saks skyld? Jeg planlegger å løpe ca 40-50 km per uke i år, pluss kanskje litt sykling og svømming. Hvor mye vil dette koste meg, og hvordan kan jeg få betalt dere?

Mvh.
Frode Klevstul

ref: http://www.friidrett.no/kontakt/Sider/default.aspx

12 comments:

 1. Vi får bare sitte helt stille og vente på svaret, så vi ikke står i fare for å gjøre noe ulovlig imens...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja, jeg tror det er å anbefale!

   Delete
 2. Fantastisk ;-) Husk: du må for all del ikke finne på å kapløpe med noen på vei hjem fra jobb; DET kan koste deg dyrt!! ;-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Skal ikke bedrive noe som helst som kan oppfattes som idrett før jeg får svar. Blir rett hjem på sofaen etter jobb (og da tar jeg banen hjem)!

   Delete
 3. Både Norges friidrettsforbund og Norges idrettsforbund kan ta seg en bolle. Forhåpentligvis slutter arrangører å forholde seg til noen av dem, så kan de sitte der og se medlemmene minke, inntektene skrumpe inn og relevansen forsvinne.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja, de burde ta seg en bolle og to skolebrød. Supert at den gjengen der også klarte å nekte Blodsmak Sportsklubb medlemskap i Norges idrettsforbund, for nå er jeg utrolig stolt over å representere en klubb som står langt utenfor.

   Delete
 4. Jeg droppet alt som het trening i dag og tømte en stor potetgullpose i sofaen.
  Hvis jeg fortsetter med det, vil jeg bli ganske tjukk etter hvert.
  Men staten dekker sikkert helsekostnadene.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Flott å høre. NFIF-gjengen er nok stolte av deg!

   Delete
 5. "Friidrettsforbundet beklager overfor Pinås: Norges Friidrettsforbund legger seg flate etter en irrettesettelse fra Norges Idrettsforbund. De har ikke rett til å stanse maratonet til Tomas Pinås (44)." http://www.nrk.no/sport/forbundet-beklager-maratonnekt-1.10998865

  ReplyDelete
  Replies
  1. Vil minne om denne uttalelsen:
   "President Svein Arne Hansen i Norges Friidrettsforbund støtter uttalelsen [fra kretsleder i Vestfold Friidrettskrets] fullt ut.
   - Vi mener at som idrettsforbund så har vi eierskap til det som foregår av idrett i Norge, sier Hansen til Nettavisen.
   - Vi ønsker ikke at private skal arrangere slike mosjonsløp. Vi vil at idrettslagene skal ha eierskap til idretten som foregår, sier Hansen."
   kilde: http://www.nettavisen.no/nyheter/article3612356.ece

   Så ser gjengen i NFIF at det blir litt vel mye oppmerksomhet rundt deres prosjekt om å tyne penger ut av mosjonister, og blir dermed tvunget til å sende brev til Pinås / Holmestrand maraton (http://goo.gl/5UgYS), hvor de blant annet skriver:

   "En viktig inntektskilde [for NFIF] er ulike mosjonsarrangementer hvor deltakerne betaler en liten deltakeravgift..."
   "Vår bekymring er at stadig flere private, kommersielle aktører skal finne det opportunt å komme inn på et voksende mosjonsmarked."

   Dette dreier seg om penger, som NFIF vil ha kloen i. At det er en økende interesse for mosjonsarrangementer, og at private velger å arrangere, fører til flere folk i aktivitet. Hadde ikke dette blitt gjort så hadde ikke mosjonsbølgen vært så stor som den er i dag. Fra et sammfunnsøkonomisk perspektiv er dagens utvikling med andre ord veldig positiv.

   Svein Arne Hansen - President NFIF, Kjetil Hildeskor - Generalsekretær NFIF, Jan-Olav Hay - Kretsleder Vestfold Friidrettskrets har ikke hjemmel i lov til å stanse et eneste idrettsarrangement organisert av private. Deres idiotiske oppførsel fører kun til at folk får en (velfortjent) negativ holdning til dem. Hadde man vist tilsvarende dårlig dømmekraft i privat næringsliv ville eneste utvei ha vært å ta sin hatter og gå. I idretten derimot virker det til å være usedvanlig stor aksept for folk med lite omløp i topplokket.

   Delete

Allowed HTML tags:
<b>bold</b>
<strong>strong</strong>
<i>italics</i>
<em>emphasis</em>
<a href="">hyperlink</a>


Please, show the courtesy of identifying yourself when adding a comment. Anonymous comments will, most likely, be removed.