Thursday, 25 October 2012

At last

Race #51 2012 - 3.258km - 11:55 [PB] - Wednesday 24th of October

Job well done.Soundtrack
The soundtrack for this post is Mt Eden's (Dubstep) mix of the song Still Alive from Mirrors Edge. Enjoy.I've learned to lose
I've learned to win
I've turned my face against the wind
I will move fast
I will move slow
Take me where I have to go
11:55
The last of my running goals has been reached. Next to sub 1:30 on half marathon, sub 40 on the 10km and sub 60 seconds on 400m, getting my boardshorts those 3258 meters around Sognsvann in less than 12 minutes has been a major goal. I've been as close as one second away, however getting below has been extremely difficult for me. This Wednesday was the last possibility to set a record during this years Sognsvann Rundt Medsols, a chance I didn't want to slip without a fight [Update: next Wednesday we have the "torch race", to celebrate end of the SRM season. Then it's hard to run fast, and I'm planning to run in 20-25 minutes and just enjoy myself].

Mr Haug - the motivator.

A huge thanks to Thomas Haug for being the perfect pacemaker, running just my way, slightly slower up the hills and faster downwards.

At last sub 12 and a couple of smiley faces!Now what?
OK, my initial running goals has all been met, but I might set some new running goals. I plan to keep running as there are too many nice races I want to do, and nice runs I want to take. Most likely I'll do a few SRM races next season as well. However a lot is still unclear.

Will I follow these guys to the track, in the dark?

What hides in the letter to Monsieur Frode?

Will I search for the French girl with the two goats?

Will I do the 23 km hill race in the French Alpes?

The paths lays in front of me, and my path is still to be made. Only time will show what direction I'll go.Links
| results | garmin connect |

29 comments:

 1. HEY, din bæsj ;-)))) YOU DID IT! Grattis!! Strålende nyheter!! Me like!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haha. Takk Silja! Denne persen her satt langt inne, og smaker veldig godt. ((:

   Delete
 2. Gratulerer!! ;) deilig å gå vinteren i møte med målene i boks! er det ikke SRM neste onsdag?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tusen takk Gry. Jo, er en SRM igjen. Neste onsdag er det imidlertid fakkelløp, så da skal jeg løp veldig sakte, og kun kose meg.

   Delete
  2. Ah, ok :) fakkelløp høres ut som noe man må være med på :)

   Delete
  3. Ja, det bør man virkelig. Magisk stemning med fakler langs hele løypa. Veldig vanskelig å løpe fort da, så det beste er å kun nyte. En mengde av premier pleier det også å være. Sees neste uke!

   Delete
 3. Shit! Slik cd vil jeg ha også :P Grattis med super pers! Du er virkelig i siget om dagen. Håper å se deg på lørdag -så kan du perse på 5km også :P

  Hvis ikke sees vi på Onsdag. Fakkelløp skal jeg også ha med meg

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tusen takk Espen. Ja, en slik CD henger høyt i kurs. Håper jeg kan ta med meg formen til de franske alper, men da gjelder det å ikke å bli bitt av sofabasillen nå i vinter.

   Håper vi sees på lørdag. Da skal jeg ta bilder av dere og heie deg inn til KM-gull!

   Uansett, fakkelløpet blir stas. Det blir ikke mye blodsmak, men mye komfort!

   Delete
 4. Forslag til mål: sub1.24 på halvmara. Dvs 4 blank per km. Er mitt mål for neste år, i tillegg til tipp topp løpeopplevelse i Chamonix!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Det er et veldig bra mål, som du ikke er så langt unna. Jeg derimot er usikker på om jeg orker å ha det målet. Christina forsøkte å gi meg det i fjor, men jeg tok ikke i mot utfordringen.

   Å ha en topp løpsopplevelse i Chamonix er definitivt et mål. Gleder meg til turen dit!

   Delete
 5. Gratulerer med sub 12!! Sterkt!!

  Sees til Fakkelløp på onsdag!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Takk Mr CBK!

   Å komme under 12 var pokker meg vanskeligere enn jeg trodde for noen år siden. Å komme under 11 gidder jeg ikke engang ha som et mål.

   Fakkelløp blir kanon. Er du med på å løpe på 20-30 minutter da eller?

   Delete
  2. 20-30 minutter høres ut som en meget god plan (så lenge vi holder varmen :)

   Delete
  3. Supert. Vi kan heller skru opp tempoet litt om det blir kaldt. Jeg må jo løpe i surfeshorts, har tross alt et image å bevare.

   Delete
  4. Stiller i surfeshorts jeg og! Oppfordrer samtidig alle andre til å gjøre det samme! En fin måte å avslutte en flott SRM sesong på!

   Med 38.16 på 10k er 1.24 på HM innen rekkeveidde om man legger om litt treningen, men målsettinger må være egendefinerte og dermed indre motivert. Spent på å lese hva du ender med, blir vel publisert her tenker jeg?

   Delete
  5. Bra du stiller i surfeshorts Thomas, og fin oppfordring til alle om å gjøre det samme!

   38:44 ble tiden min på Hytteplan, 39:16 var tiden på Furumomila. Men ja, jeg tror ikke det er noen umulighet å holde 4-blank på 21.1 km. Derimot usikker på om jeg ønsker å ha det som mål. Som du sier, man må være motivert. Kommer til å publisere målet (målene?) når jeg har dem klare. I dag var jeg inne på tanken om å sette meg et mål i benkpress også, 120 kg innen sommeren, men tror ikke jeg gidder det heller.

   Delete
 6. Gratulerar Frode. Bra jobbat! Alltid spännande att sätta upp mål inför nästa säsong. Tror du har mer att ta på halvmara, men då kanske 400m träningen måste kombineras mer med både långa terskelträningar och lugna långturer. Ut på löpetur i helgen?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tusen takk Claes. Det er nok mer å hente på halvmara ja, men den distansen er noe vanskeligere å kombinere med 400m-trening. Jeg liker godt kombinasjon baneøkter med rolige "langturer" (10-15 km). Men baneøkter får jeg trent mye "overfart" som jeg tror er veldig gunstig på 5 og 10km løp. Med de rolige langturene får jeg litt mengde også. Vi får se hva målet blir, jeg skal skrive det ned om jeg finner på noe.

   Sees under Fakkelløpet på onsdag? Surfeshorts?!

   Delete
  2. Blir spännande att höra. Jag drar ut på långtur runt maridalsvannet på söndag kl 08:30/09:00. Du ska inte med? Hade varit hyggligt.

   Delete
  3. Tusen takk for tilbudet Claes. Skulle gjerne ha vært med, lenge siden forrige tur. I morgen har jeg imidlertid planer om en stitur kl 12:00 fra Sognsvann. Vi er fire stykker som løper 1.5 til 2 timer. Bare å slenge seg med på det om det skulle passe. Oppmøte på Olympiatoppen (ved inngangen). Dessuten, kl 08:30 / 09:00 blir dessverre for tidlig for en ti-sover som meg ((:

   Delete
  4. Det var liten av en tur man fick till senast. 23 km i "gassande" sol. Årets tur, helt klart. Synd att du inte kunde vara med. Och synd att detta troligtvis blev den sista turen i fint höstväder i marka. Eller vad tror du? Såg nu att Blodsmak börjar få in en del medlemmar. Här måste man väl bara bli medlem. Är inte medlem av ngn klubb och har alltid problem med att skriva ngt vettigt i klubbfältet under de lopp jag deltar i. Såhär långt har det blivit Kampen IL och Malerhaugen IL. Oj så skoj...

   Ses kanske på onsdag Frode.

   Delete
  5. Søndagen var fantastisk ja. Godt mulig snøen smelter og det blir et par slike muligheter til i år, dog kanskje ikke like fine.

   Blodsmak Sportsklubb har vel snart 200 medlemmer nå. Kan absolutt anbefale deg å melde deg inn der. Koster 42 kr (event 100 kr for DeLuxe): http://blodsmak.no/blodsmak-sportsklubb/.

   Kjekt å representere en klubb, og en kjekk klubb å representere. En historie fra helgens konkurranse:

   Damen i sekretæriat (leser påmeldingsskjemaet) : "Blodsmak Sportsklubb, den var ny."
   Jeg: "Ja, det er en ny klubb, som du sikker kommer til å se mer av. Vi nærmer oss 200 stykker."
   Damen: "Oi. Dere har et veldig fint klubbnavn, som klinger veldig bra. Lykke til i dag!"

   Håper vi sees onsdag!

   Delete
 7. Gratulerer! Det var vel fortjent og vel unt!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Takk for det Espen. Fint å være i sub-12-klubben til SRM.

   Delete
 8. Vanvittig bra! Gratulerer! Det er så kjapt at jeg klarer ikke forestille meg det engang!

  Fakkelløp skulle jeg gjerne ha fått med meg. Men tror minstemanns Halloween og naprapat til meg vinner. Selv om 20-25 minutter rundt Sognsvann med fakler overalt, er helt perfekt. (Dessuten har jeg vunnet gavekort på Løplabbet 100% av fakkelløpene jeg har vært med på. :P )

  ReplyDelete
  Replies
  1. Takk så mye Tone. Utrolig gøy var det!

   Veldig kjedelig at du ikke blir å treffe under fakkelløpet. Det tror jeg blir magisk, som ofte tidligere. Dessuten, som du sier, pleier det å drysse premier den kvelden. Men ser jo at det kan være andre ting i livet enn løp også.

   Men du får ikke lov å velge naprapat eller noe annet i stedet for Mærraølen 2013, bare så det er sagt.

   Delete
 9. Nei, det er med tungt hjerte fakkelløpet må utgå altså. Det er rett og slett magisk. Det var på fakkelløp i 2010 jeg oppdaget at det faktisk ikke er flatt rundt Sognsvann, hehe. Det var jo så tåkete og med faklene da, danset løperne foran meg som spøkelser i tåka. Det så ut som de fløy når de var på toppen av de små bakkene.

  Mærraølen er bankers. Innen da skal naprapaten ha healet meg. Kan man forresten gå og drikke, eller løpe og drikke? Da skal jeg slå dere ned i støvlene, haha. (men det går vel ikke, for boksen må jo sjekkes av drikkevakten)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja 2010 fakkelløpet var VIRKELIG spesielt. Jeg mener jeg har fått med meg alle fra og med 2008, så tror dette blir mitt 5. Nei Sognsvannløypa blir vel kalt et flatt motbakkeløp av enkelte også. Det er neimen ikke flatt der.

   Bra du er med! Det er ingen regler mot å gå. Man må imidlertid stå stille når man drikker. Kan ikke ha noe av at folk løper med ølen, og eventuelt heller den i grøfta. Men under Mærraølen er det så mye strategi at det meste kan skje. Kan godt hende du slår alle langt ned i støvlene.

   Delete

Allowed HTML tags:
<b>bold</b>
<strong>strong</strong>
<i>italics</i>
<em>emphasis</em>
<a href="">hyperlink</a>


Please, show the courtesy of identifying yourself when adding a comment. Anonymous comments will, most likely, be removed.