Thursday, 16 August 2012

The Less The Merrier


There is no doubt, the less I own the more happy I am. When I lived in International House in Sydney I only had a couple of bags with my own belongings. My period there has by far been the best time of my life.

When I bought my first small apartment I was happy as well. However I longed for a bigger place, and I ended up buying a big apartment, a cabin and a summer house. What I realised was that those things didn't make me at least happy. I ended up with more things but less time on my hands. The things I owned started owning me.

Now I'm on my way back to where I once was, with a minimum of things and a tiny place to live. Welcome freedom!

6 comments:

 1. Godt å se det er flere i klubben. Kjenner ingen på min alder som eier mindre enn meg - hvis man ser bort fra antallet løpesko. :-)

  Nå har jeg aldri testet å eie mer enn jeg gjør per i dag, så jeg aner ikke hva jeg eventuelt går glipp av. Men magefølelsen sier meg at jeg har det best med å leve sånn som jeg gjør. Bruker heller pengene på opplevelser enn materielle verdier.

  Har du flyttet nå?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Det føles godt å være på full fart inn i denne klubben her. Når det gjelder antall løpesko så har også jeg litt flere en snittet (imidlertid langt færre enn en viss Ringom). Men på enkelte områder så må det være lov å skeie ut.

   Man går ikke glipp av noen verdens ting ved å ikke eie flere ting. Jeg føler det i hvertfall ikke slik, og har nå forsøkt å eie litt mer også. Det er ikke ting som gjør meg fornøyd her i livet. Som du skriver, opplevelser er mye viktigere enn materielle verdier. Jeg skjønte dessverre ikke dette for 10 år siden. Da var jeg veldig opptatt av å skaffe meg alle disse tingene som de fleste andre også skulle ha.

   Når det gjelder flytting så går det skikkelig treigt med meg. Har ikke orket å gjøre noe nå i sommer. Håper imidlertid på å få flyttet i oktober en gang. I hvertfall før jul. Så lenge sola skinner og det er varmt ute så bruker jeg heller tiden på opplevelser i fri luft.

   Delete
  2. Oktober er årets beste løpemåned synes jeg (om været er fint). Vent til november med flyttingen. :-)

   Delete
  3. Ja. Oktober var veldig fin i fjor. Husker Oslos Bratteste, første helga i oktober. Da solte jeg meg på toppen av Tryvann kun i shorts. Nøklevann Rundt ble fullført i shorts og t-skjorte. Jeg får forsøke å flytte før snøen kommer, om snøen ikke kommer tidlig da vel å merke. Jeg gleder meg ikke til vinteren. For hvert år som går så blir det litt mindre stas med kuldegrader.

   Delete
  4. Ikke diss vintern. Vinter = snø = skiføre = MORO! :-)

   Delete
  5. vinter = kaldt med bermuda != moro

   Delete

Allowed HTML tags:
<b>bold</b>
<strong>strong</strong>
<i>italics</i>
<em>emphasis</em>
<a href="">hyperlink</a>


Please, show the courtesy of identifying yourself when adding a comment. Anonymous comments will, most likely, be removed.