Saturday, 14 July 2012

Mærraølen (2012)

Race #24 2012 - 7km - 32:51 (after time reduction)Mærraølen 2012
Don't just run, Drink!


It all started with Reisende Onkel Kondis' report from a beer run in Praha (mentioned in one of the 2011 editions of Kondis). Having read this report several of Norway's elite runners thought: "Why don't have a race like this in Norway?". Because there was none that they could find, at least not in Oslo. Hence they decided to make their own version of the beer race. The race was first to be named "Ølløpet", or just "Ølløp". This however changed as the location of the race was decided to be Mærradalen.

The top runners turned into top organisers, and spent several hours carving out the details for the race. And after one year of planning they were ready, and the race was born on 14th of July 2012. And what a day. It all turned perfect. Even the sun came for the first time in weeks. It became a great debut for a new race with a brilliant concept.The Rules
The concept is simple, you run and you drink beer. The first (before you start running) and the last beer (after you've finished running) is mandatory, and then there are three optional beers along the way. For each optional beer you drink you get your total time shaved with 3 minutes. In total you'll end up drinking 2 till 5 beers, depending on how many of the optional beers you do. The last beer is 0.5 litres, the others are 0.33. All beers needs to contain a minimum of 4.5% of alcohol.


So, the race goes like this:
- The race starts (at the top of Mærradalen).
- Everyone opens their first 0.33 beer and starts drinking while standing still behind the start/finish line.
- As soon as your beer is finished you start running.
- At the bottom of Mærradalen the first optional drink stop is. You either stop to drink, or continue running.
- You run all the way up to the top of Mærradalen again, where the second optional drink stop is.
- Once more you run down, to where the third optional drink stop is.
- You run back up again, and as soon as you cross the finish line a 0.5 liter beer has to be finished before your time stops.
The Track
The track at Mærradalen is about 1.75 km each way. We ran up and down twice and hence the total distance became about 7 km. And going down on the map in this case also means going downhill, so you're actually running up and down, not just back and forth.

View the track on Google Maps by clicking here.

Some might call this a hill race.The Results
It was not due to me being the strongest runner, nor being the strongest drinker that I won today's race. It was because I was the strongest talker. In a race like this there are a lot of tactics, and talking a lot to other runners while they try to finish their last beer turned out to be a very smart and tactical move. It might not work next year though.

Results, women:
1st : Adelheid : 42.26 - 6 min = 36:26
2nd : Marianne : 43.58 - 3 min = 40:58

Results, men:
1st : Frode : 35:51 - 3 min = 32:51
2nd : Bengt : 39:01 - 6 min = 33:01
3rd : Stian : 41:50 - 6 min = 35:50The Pictures
Seconds before start, the atmosphere is tense. (Photo: Tone).

Tactics being very important in a race like this. Should you stop and drink, or run?  (Photo: Oddvar).

Cheers!  (Photo: Oddvar).

What a great taste!  (Photo: Oddvar).

Technique being important.  (Photo: Oddvar).

The path got / felt narrower and narrower further into the race. I wonder why. (Photo: Tone)

The atmosphere was not as tense after the race. (Photo: Oddvar).

After race party = BBQ in the sun, and a couple of beers of course...links | garmin connect | futtnfart |

32 comments:

 1. Takk for i går... Ikke så farlig med de bildene egentlig. Jeg ble forresten solbrent! Det hadde jeg ikke trodd skulle skje i år. :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Selv takk. For en dag! Jeg begrenser antall bilder, samt dropper å legge ut videoen her. Sikkert like greit.

   Delete
  2. Fantastisk race i går ja! Vurderer å ta med ørepropper neste år så jeg slipper å høre på den skravlinga di og får konsentrert meg om avslutningsølen min :)

   Delete
  3. Haha. Vel, jeg får finne på en ny strategi til neste år da. Det er mye sleipe triks i verktøykassa mi, og jeg er skruppelløs når det gjelder bruken av dem så lenge jeg vinner.

   Delete
  4. Ser at min fortreffelige drikketeknikk er tatt med (stjeler det til egen blogg jeg), og det er i grunnen det som var viktigst å framheve i forhold til egen innsats. Så da er jeg nøgd.
   Snakket med søsteren min i går kveld, og hun syntes dette hørtes ut som noe hun også kunne hevde seg i. Så det er godt mulig hele Futt'n Fart Running (& Drinking) Team stiller til start da. Ett år å trene seg opp på. :D

   Delete
  5. Slik teknikk må fremheves ja. Stjel i vei, Mr Oddvar som tok bildet, regner med det er greit.

   Det blir langt hardere konkurranse i 2013 vil jeg tro. Ikke blir det så lett å prate til seg seieren da heller.

   Delete
  6. Takk for i går, ja! Jeg er jammen også skikkelig solbrent. Solkrem var jo ikke i tankene mine engang, selv om det nok hadde vært lurt når man har computerfarge.

   Gleder meg til neste år!

   Delete
  7. Computerfarge, hehe. Nei det er nok ikke mange som tenker solkrem i Oslo i sommer.

   Neste år må du delta, etter hederlig innsats som arrangør og fotograf i år, sammen med Oddvar.

   Delete
  8. Herlig reportasje - og ingen kompromitterende bilder. Etter å ha studert video og bilder, ser jeg at det definitivt er drikketeknikken jeg må legge meg i hardtrening på fram mot neste løp. Der har jeg sabla mye å gå på gitt! Helt klart at dette er et teknisk meget utfordrende løp.

   Delete
  9. Jeg er jo nybegynner neste år, så jeg får øve meg godt. Først må jeg lære meg å like øl. Tror det må litt Corona til. :oD Heldigvis har jeg et helt år på meg!

   Delete
  10. Marianne: Takker. Jeg fant ut det var greit å ikke legge ut alt sammen, samt at å bruke "old picture" filter fungerte fint.

   Tone: Om du har noe film du kan sende meg pr mail hadde det vært supert ((: Du har god tid til å øve. Nå ble det jo snakket om mulighet for å drikke rusbrus for de som ikke liker øl. Dette er noe som må diskuteres opp mot neste års arrangement. Det er mulig det kan gjøres unntak for enkelte. Alternativt er nok Corona et greit valg av øl.

   Delete
  11. Hehe, hoho, hvor skal jeg begynne? Det siste først, så klart. Vi er jo vant med løperskravling etter løp. Ja, høylytt og intens prat. Men dette var noe annerledes. Folk skravla i munnen på hverandre, uten at noen ble brydd. Alle skulle si sitt ja. Intenst og høylytt. Som om man får poeng, eller rettere, fratrekk i tid for hvert ord. Stemningen var gøyal, veldig lystbetont, som om dette bare var oppvarmingen.
   Adelheid, drikkebildet av deg tror jeg var dagen beste bilde. Det finnes også i original.

   Det var gøy å se bildene. Som om filmrullene hadde ligget ute sommern over eller no sånt. Tøft at denne dagen kan huskes som en skikkelig sommerdag, i kontrast til alt regnet vi har hatt ellers.

   Jeg har lyst til å være med neste gang igjen, men helst ikke løpe. Om jeg ikke henter inn betydelig mer kondis.

   Delete
  12. Hehe, bra oppsumert fra utsiden Oddvar.

   Jeg laster opp et album med alle bilder, for deltagere og arrangører, som jeg deler med dere. Der kan også gårsdagens bilde lastes ned fra. Link kommer i e-post.

   Om du har lyst til å være med som arrangør til neste år er jo det selvfølgelig helt i orden. Du gjorde en knall jobb nå, i tillegg som fotograf. Om du ser at du har lyst til å være med å løpe-drikke i stedet er det bare å si ifra om det også.

   Vi hadde virkelig flaks med været, selv uten Heming. Det føles som den eneste dagen uten regn på flere uker.

   Delete
 2. Det var kun en ting som var dumt med gårsdagen, og det var at Heming ikke kunne komme. Satser på at han kommer sterkere tilbake under 2013-versjonen av Ølløpet i Oslo.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja han må vel egentlig drikke dobbelt så mye som oss andre for å få fratrekk i tid neste år...

   Delete
  2. Ja, og minimum 5.6% alkohol på det som konsumeres.

   Delete
  3. Nå skjønner han vel hva han har gått glipp av og holder seg frisk til neste år Gleder meg allerede jeg. :-)
   Burde det ikke være en banevariant av dette løpet også?

   Delete
  4. Jeg har hørt rykter om at det faktisk finnes en banevariant allerede. Det var snakk om det under Sognsvann Rundt Medsols onsdag som var. For min del så foretrekker jeg imidlertid å gjemme meg litt bort, for eksempel i bunnen av et dalsøkke.

   Delete
 3. Haha, jeg leste barnevariant!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Det skulle tatt seg ut. Kan hende vi hadde fått uønsket mye PR da. Vi får vel holde oss til klasser for de over 18 år her.

   Delete
  2. Kan kanskje være lurt. :oP

   Delete
  3. Mærravannet for barn, Mærraølen for de fleste og Mærraelgen for de som vil drikke brunt og rope på elgen.

   Delete
  4. Jeg kalles ikke "tante Grusom" uten grunn, Tone.... :DDDDD

   Delete
 4. En veldig bra oppsummering. Takk for i går. Var er veldig annerledes men morsomt løp, med en grillfest som perfekt avslutning. Er mye taktikk her altså. En ting som er sikkert er at man ikke skal ta seieren for gitt for siste boks er tom... 3 min går veldig fort når man blir stående å prate i mål! Her skal det trenes frem mot neste løp, da har vi noe å sammenligne med også. Heming er garantert klar da.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Selv takk Stian. Rett og slett en perfekt dag i går.

   Det er uten tvil mye taktikk her, og jeg tror ikke det blir like lett å prate til seg seieren i 2013. Mye tyder på at jeg må endre taktikk. Uansett, det gjelder å ikke avsløre for mye for konkurrentene. Hvilke planer jeg legger for neste år holdes lukket, i boksen.

   Delete
  2. Ja. Og det er viktig å ikke tenke utenfor ølboksen under et slikt arrangement. Det gjorde Bengt, og alle så jo hvordan det gikk.

   Delete
  3. hehe, neste år er det fullt fokus på ølboksene!

   Delete
  4. Det tviler jeg ikke på. Du og Stian kan bli farlige til neste år. Det holder nok ikke å kun trene 400m for å slå dere i ølløpet da.

   Delete
 5. Kommer nok til å kjøre en annen taktikk neste år ja... Bare forsett med 400 m du Frode, men må nok bytte ut sportsdrikk og vann på noen økter med sterkere saker om du skal klare å ta oss igjen. Glemte helt premien også. Vinneren skulle jo få en "pokal". Skal ta med på neste SRM.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Aiai, det blir knallhardt opplegg som skal til for å dra i land 2013 seieren.

   Pokal ja, det hadde jeg glemt. Jeg stiller til onsdag, ta gjerne med den da. Snakker vi vandrepokal? Dette er vel / blir vel det gjeveste løpet å vinne vil jeg tro.

   Delete
 6. Informasjon om Mærraølen 2013 kommer her:
  https://plus.google.com/u/0/communities/111211544058760688535

  ReplyDelete

Allowed HTML tags:
<b>bold</b>
<strong>strong</strong>
<i>italics</i>
<em>emphasis</em>
<a href="">hyperlink</a>


Please, show the courtesy of identifying yourself when adding a comment. Anonymous comments will, most likely, be removed.