Sunday, 29 April 2012

Sentrumsløpet (2012)

Race #6 2012 - 10km - 41:43

The 2012 medal with the logo of four decapitated runners.

A kid's costume. The kid being me.

Jean would have told me to get my knees up if he saw this picture. (photo by: Randi Helen Gran).

Since March the summer has been no where to find here in Oslo. However it came back on the day when more than 9000 runners were ready for high pulse down town Oslo. No clouds in the sky, just a nice warming sun.

The summer is back!

I do! (src : twitter)

True that! (src: twitter)

Running peeps.

Sentrumsløpet is a great and social event. It's nice with a race through the streets of the capital of Norway. And with thousands of people cheering along the track. Thanks a lot specially to Anders TheYellowAndBlueLightning and Adelheid, they did a great job in cheering! Many of the same issues as earlier years were valid this time as well. I've written about it before (in 2010 and 2011) so I won't bother to go in details. I would like to remind the readers once again though.

CP Fail!

"Solsteik og dokø nr.2. Garantert årsaken til allverdens elendighet." Picture and quote by moshonista.

1) Capacity Planning - 26 toilets for more than 9000 runners = major fail!
Five minutes before start there were many (50-100?) people lined up in the queues. The result? Every café, restaurant, bar, hotel and what have you got near by packed with runners using the toilets, and assumingly the guests and owners of these places were quite annoyed. And those who didn't find a toilet went to Slottsparken and did their thing. #trashing this is called.

2) The start - the different start groups are too large. Something at least I find chaotic.

Thanks Petter. Not everyone were as patient. (src: twitter)

I could not agree more. (src : twitter)

3) The none-runners - who don't like "their" city filled up by sweat runners and demonstratively crosses the track without looking. They are many and dangerous. This year I even saw one man trying to cross the track in a car. Luckily he was stopped just as he was about to speed up and push his way through all the runners. Crazy man! After around 8 km I crashed with a woman. She walked straight out in the track, looking down. I fortunately managed to push her out of my way without falling over. Crazy woman!

Everyone loves runners and Sentrumsløpet, or?
Are there some, despite having the city more or less free of runners the rest of the year, that dislikes Sentrumsløpet? I checked out Twitter. Below are the results.

Sentrumsløpet and Oslo Maraton, same same.  (src: twitter)

What about men in bermuda shorts?  (src: twitter)

src : twitter

src : twitter

src : twitter


src : twitter

src : twitter


src : twitter

src : twitter

src : twitter

src : twitter

src : twitter

src : twitter

src : twitter

More than 9000 losers this year. Well, at least Maren is a winner! (src : twitter)

"My race" and more pictures
The shoes.

One of the nice things this year was the adjusted track. I found it a lot better than earlier years. No extremely sharp turns, no very narrow areas. It seemed faster, despite me going slower, but that was not the track's fault.

Not sure if it was wise, but had to try it as race brekkie. Pancakes with jam, chocolate sauce and honny.

Bought this mixture off a man, whose name is unknown, next to Akerselva. Costed me 200kr. He promised it would make me fly. Obviously it didn't work, but I saw a lot of pink elephants amongst the spectators.

And that brings me to my own race. I was more than one minute slower than last year. In 2011 I ran in 40:40, and this year my time became 41:43. A time I'm not very pleased with at all, but it was as expected. I'm training quite different now as I'm working on the 400MP. 5 minutes pauses in between short intervals doesn't improve 10km times. And I didn't exactly charge my batteries before the race. From Monday till Thursday I had four sprint/short interval sessions and three sessions at the gym doing weights. That aside, I think the time 41:43 represents the shape I'm in pretty well. I'm just not better at the moment. 

The guys at Sentrumssprinten, 800m.

I wish I had her stride. Ingvill "You can run but I'll run faster" Måkestad Bovim superior, as expected, on the sprint.

No CP trouble for me. My own private toilet next door to the start.

One of the most memorable and fun things was catching up with this boy after the race and playing games.

The running game.

The balance game.

The climbing game.

And the day was not complete before after a proper curling match.

Espen is once more ruining the reputation of everyone else. (src: twitter)
Get the flash player here: http://www.adobe.com/flashplayerLinks:
From the race | official results | official homepage |
From the media | kondis.no | NRK |17 comments:

 1. Haha, vanvittig vittig! Og så RETT!
  Fy flate, de damene med barnevogn altså! Tre ganger holdt jeg på å bli påkjørt av en vogn. De presser seg gjennom en tett løpende menneskemengde, med barnet sitt som buffer! Skjønner ikke at de tør! Hadde jeg ikke bråstoppet eller fått kastet meg unna, hadde jeg jo landet rett over det stakkars barnet i vogna. Og andre gående/syklende. Det er det samme hvert år.

  Og jeg skjønner på en måte at folk blir irriterte også. Nå bor jeg jo ikke i Oslo lenger, men jeg kan vedde på at det har vært null informasjon på forhånd om at denne lørdagen er fakisk mye av sentrum stengt av og at fremkommelighet kan være vanskelig. Dette burde vært fremme i media og på Ruter lenge i forveien sånn at folk blir klar over det, og kan styre unna et bybesøk akkurat denne dagen. Jeg er sikker på at i Gøteborg er sånt godt opplyst på forhånd, i Oslo blir jo gjerne løp nesten dysset ned så det kommer jo som julekvelden på de fleste. Og sånt skaper jo irritasjon. Er man ikke interessert i løping, aner man jo gjerne ikke noe om det og da er det fryktelig irriterende og ikke komme seg dit man skal. MEN - de trenger da ikke vase ut i veien av den grunn.

  *gaah* Nå fikk jeg ut litt steam.

  Gratulerer med bra løp! Det var varmt og det var tungt.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jeg tror du har rett i at man hadde kommet langt med litt vanlig folkeopplysning ja. Jeg er utrolig spent på hvordan Gøteborg gjør det. Med ca 75000(?) løpere blir Sentrumsløpet et lite filleløp i forhold. Regner ikke med at det er noe problem med folk som vaser rett ut i løypa der, men jeg kan jo ta feil.

   Uansett, irritert eller ei, å skyve barnevognen foran seg for å satse på at man kommer igjennom mylderet er idioti. Det er ikke så lett å bråstoppe når man er sliten og har "relativ" høy fart.

   Hvordan gikk det for din del? Ble det SB?

   Delete
  2. Det er vel ca 40000 som løper i Gøteborg, tror jeg, resten er fordelt på de andre løpene dagene før og etter. Tror jeg. Men 40000 er uansett vanvittig mange. Der kan jeg ikke huske sånne nesten-ulykker. Det hendte en og annen krysset veien, men da tok de hensyn og ventet - ikke bare presset seg gjennom. Det er ikke lett å stoppe når man er i fart, nei, og dessuten løper man tett og har mennesker foran seg hele tiden, så man SER jo rett og slett ikke de kryssende menneskene før det kan være for sent.

   Jeg kan ikke huske problemer med folk som vaser ut i løypa på Oslo Maraton, men det kan vel være fordi det går på en søndag, muligens, så det kan hende det blir sånne problemer der i år.

   NRK og TV2 kunne hatt innslag om det hele uken i forveien, samt Ruter og avisene, så burde folk få med seg at den lørdagen er det redusert fremkommelighet.

   For meg gikk det bra, og SB ble det. :oP Og til og med PB på den løypa. Eller, nå var den jo ny, men på Sentrumsløpet i alle fall. SB'en er i alle fall i boks!

   Delete
  3. Gratulerer så mye Tone. Knall å høre, ikke værst med PB i den løypa der!

   Blir spennende å få med seg Varvet om noen få uker. Kan bli moro. OK, 40.000 på halv, men som du sier, det er fortsatt veldig mange ja. Håper de har flere enn 26 doer også. Jeg har troa på at disse svenskene er bra på å arrangere både løp og fest!

   Delete
  4. De har vanvittig mange doer, likevel sto vi lenge i kø før start. Atpåtil var doen så full (!) på ettermiddagen at jeg var litt redd for å touche bæsj da jeg satte meg ned.
   Men de hadde så veldig mange doer at jeg tror ikke de hadde hatt plass til flere heller. Det er bare mange tisse- og bæsjetrengte folk. :oP

   Delete
  5. Haha. Surt å "touche bæsj". Ja vi løpere er fulle av dritt. Kanskje jeg tar med meg min egen lille port-a-loo til Sweden ((:

   Delete
  6. Haha, du er i alle fall heldig som starter tidlig. Da tror jeg du slipper å touche bæsj. :oP

   Delete
 2. Nei, jeg kan med hjerte på hånda (eller var det omvendt? ;-)) si at jeg absolutt IKKE skjønner at folk blir irriterte.... det er snakk om et par timer en gang i året at sentrum benyttes av kondisjonerte; er det så fryktelig vanskelig å vise litt takhøyde liksom?

  Og jeg må bare riste på hode hvert år i mai når jeg ankommer Slemdal og jeg ser mann i dress forlate sin store suv, midt i gata, veivende med armer og rød i toppen krangler med politivakten fordi han ikke får passere det lille øyeblikket HK stafetten pågår ;-) Det skjer hvert år!

  Men, heldigvis, jeg lar meg ikke provosere av slikt, snarere lar jeg meg underholde ;-) Bra innlegg Frode! ;-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tusen takk Silja.

   Ja, Sentrumsløpet, Holmenkollstafetten og Oslo Maraton skaper mye irritasjon. Jeg er veldig glad for å være en av dem som blir røde i toppen av løping i stedet for sinne over å ikke komme frem.

   Delete
  2. Her trykker jeg "liker". :oP

   Delete
 3. Veldig bra oppsummert her Frode og gratulerer med et godt gjennomført løp!

  Skjønner ikke helt deg greia med løp og nok doer. Burde da ikke være så vanskelig og kunne planlegge litt bedre, i år var det ekstremt lite. De har tydligvis ikke lest utregningen din :o) Vi var såpass tidlig ute siden minstemann løp barneløp så fikk gjort unna dobesøket uten kø.

  Jeg slapp heldigvis unna "barnevognmafiaen" og fotgjengere som krysset løypa. Eneste jeg slet med var litt tregt start i min pulje, litt propp i Frognerparken og et par overivrige løpere som veivet ned en haug med drikkebegere over en funksjonær slik at jeg gikk glipp av drikke. Hadde med meg en liten flaske hvis det skulle knipe så holdt akkurat til mål.

  Enig i at det budre vært opplyst litt mer om at det var et løp denne dagen. Hadde Ruter hengt opp info og f.eks satt opp ekstra t-baner kunne jo flere valgt det istedet for å kjøre buss rundt halve sentrum. I tillegg kunne antiløperene heller ha funnet på noe annet enn å dra akkurat til sentrum denne dagen. Var nok flere i byen nå også siden det var en lørdag og ikke søndag som tidligere. Gleder meg til Gøteborg hvor de ser på dette som en folkefest.

  Det at de fleste koser seg etter et løp er jo bonusen, kan ikke droppe seierspilsen.

  Uansett så er jeg veldig fornøyd med mitt løp ( selv om jeg løp i "harry tights" ref tweet). Fikk ny PB på 42.39 og slo fjorårets 46.54 med god margin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tusen takk Stian!

   Nei, jeg tror jeg må sende noen i BUL linken til "Capacity Planning" posten. Alle burde imidlertid skjønne at 26 doer er "litt" i underkant lite fordelt på ca 9000 personer som nesten alle må på do før de løper.

   Anti-løperene kunne jo for eksempel dratt til Sognsvann som ville vært fritt for løpere den dagen. Der kunne de ha shoppet i kiosken som i hvertfall holder høye priser. Sett på vårmoten til hverandre. Tatt chiwawaene ut av håndveskene og latt de løpe litt i gresset. Samt sjekket opp siste trend innen felger for SUVer. Kan jo til og med hende de sprekeste av dem kunne gått en runde rundt Sognsvann, mens de testet ut solbrillene sine og planla trendy fester senere på kvelden. (Klarer jeg å hisse på meg noen flere med å skrive dette mon tro?)

   Bankett er ekstremt viktig. Noe av det som er genialt med å løpe er å kunne nyte øl og god mat etterpå, med ekstra god samvittighet. Men Espen tar litt i overkant av så forstår jo at folk reagerer på at han krabber rundt med startnummeret tredd nedover hodet og roper etter elgen.

   Gratulerer så mye med knallbra forbedring av PB!

   Delete
  2. Takk skal du ha Frode, veldig fornøyd med ny PB.

   Hehe, det hørtes ut som en drømmedag for anti-løpere.
   Hvis de ikke tåler den så får de ha det så godt.

   Delete
 4. hahaha! En pils etter løp er obligatorisk! Heldigvis har jeg tilgode å rope etter helgen på banketten ! Ble dog ingen øl på PUB etter sentrumsløpet i år.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Enig. Pils etter løp er et must. Å "rope etter helgen" var ny, +1!

   Delete
  2. Kan fort bli roping etter både elg og helg på Banketten i Gøteborg :)

   Delete
  3. Jupp. Espen kan rope etter elgen som vanlig, så kan vi andre eventuelt rope etter neste helg.

   Delete

Allowed HTML tags:
<b>bold</b>
<strong>strong</strong>
<i>italics</i>
<em>emphasis</em>
<a href="">hyperlink</a>


Please, show the courtesy of identifying yourself when adding a comment. Anonymous comments will, most likely, be removed.